Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Dyrt underhåll

Annons

Svar till ”Luttrad hyresgäst, Sala” (11/2). Årets hyreshöjning liksom tidigare års höjningar, föregås alltid av förhandlingar med Hyresgästföreningen.

Salabostäders lägenhetsbestånd är relativt ålderstiget och underhållsbehovet är stort. Mer än 50 procent av beståndet uppfördes under det så kallade miljonprogrammet. Underhållskostnaderna har under de senaste åren legat på cirka 20-25 miljoner/år.

Vi arbetar aktivt med att sänka övriga kostnader så att underhållet ska kunna ökas i fastigheterna. Som långsiktig fastighetsägare tror vi att detta kommer att gynna våra kunder.

Salabostäder strävar efter att kontinuerligt vidta förbättringsåtgärder och öka kundnöjdheten. Därför genomförde vi en stor hyresgästundersökning hösten 2009.

Det är mycket viktigt att lyssna på våra hyresgäster och vi har vidtagit en hel del åtgärder efter undersökningen. Vi har sedan i höstas markant minskat väntetiderna för arbetsordrarna. I januari har vi övergått till ett handdatorbaserat felanmälningssystem för att ytterligare förbättra servicen.

Salabostäder ska vara ett kundorienterat bolag som är till för hyresgästerna. Därför planerar vi att under året göra en ny kundundersökning.

Vd, Salabostäder

Ulf Holmqvist

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons