Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Dyslexi ignoreras

Annons

Jag har i nästan fyra år kämpat för att min dotter ska få en utredning om dyslexi. Nu när hon snart går ut femman kände jag att jag blir ignorerad och tog själv kontakt för att göra en analys. Den visade tydligt på dyslexi.

Jag blir väldigt oroad över hur många andra barn som kanske har samma problem, bara för höra att de ”måste vilja mer”, ”måste koncentrera dig mer”.

Är det rätt att jag efter nästan fyra års tjatande på skolan ska behöva bekosta en analys själv för att det inte händer något?

Det enda som gjorts är mer

lästräning som i sin tur troligtvis förvärrat ytterligare i stället för att hjälpa.

Ska inte det göras tester på barn där det tydligt syns att läsningen är helt åt skogen? Hur länge ska barn och förälder behöva vänta på hjälp och insatser?

Är det meningen att de barnen ska slussas vidare från mellanstadiet till högstadiet? Vad händer sedan? Tre år av ingenting för att sedan slussas vidare till gymnasiet, där allt i sin tur då brakar helt åt skogen?

Man kan ju inte räkna med att barn som inte klarar av att läsa knappt enklare texter ska ha någon ork, energi eller förtroende kvar. Alla ämnen blir ju lidande.

Jag vill helt enkelt veta om det verkligen ska vara så här. Har jag fel? Ska inte alla barn ha rätt till samma förutsättningar?

Mitt förtroende för skolan är inte stort.

Besviken mamma, Sala

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons