Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Elevdator, varför?

Annons

I höstas fick alla högstadieelever i Sala kommun varsin dator. Eleverna skulle bli duktigare och få bättre betyg. Tittar man in i ett klassrum får man dock snabbt se att datorerna inte används till skolarbetet alls (på vissa ställen) eller bara som dyra skrivmaskiner.

Man blir arg när man ser vart skattepengarna tar vägen. Kan inte lärarna sätta in datorerna på ett bättre sätt? Har de inga nya idéer?

Jo, idéer har de visst, men de får inga pengar för att förverkliga dem. För att kunna använda datorerna på ett vettigt sätt krävs att de gamla läroböckerna byts ut mot läromedel som finns som dataprogram eller är nätbaserade. Men nya läromedel kostar pengar och skolornas budget har skurits ner igen.

Berätta gärna för mig, politiker som fördelar pengarna: Hur har ni tänkt? Ska lärarna skanna in sina gamla läroböckerna så att eleverna kan ha de på datorn? Det tror jag är olagligt. Ska eleverna bara använda datorerna för att skriva essäer? Det blir dyrt i längden, tror jag.

Ge mer pengar till skolan så de kan köpa läromedel som går ihop med elevernas datorerna och hör hemma i detta århundrade.

En som är berörd i Sala

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons