Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

En bra förebild

Annons

Per Nestor (SA 9/6) frågar hur den borgerliga alliansen i Sala tänker om ”de senaste årens diskussion om behovet av en lokal för kommunens musik- och teaterliv”. Men varför inte också fråga oppositionen?

De borgerliga har nu oavbrutet styrt Sala i tjugo år och alltså haft all tid i världen att göra något åt den här djupt kända bristen.

Själv började jag driva frågan om ett evenemangshus i och utanför mitt eget parti, Socialdemokraterna, redan 2006.

Den finns nu med i vårt handlingsprogram inför valet och ett medlemsmöte i maj beslutade att frågan ska vara högprioriterad

efter en valseger i september.

Min beteckning ”evenemangshus” täcker väldigt många behov: konserter, teater, bio, dans, konferenser, föreläsningar, en digital uppkoppling för att både ta emot och sända evenemang, och mycket mera, möjligheterna är så många endast brist på fantasi sätter gränsen.

Den ideala platsen att uppföra en sådan byggnad på menar jag personligen är parkeringsplatsen i hörnet av Aguéligatan-Kungsgatan med nära till både stadsparken, stationen, kulturkvarteret Täljstenen och torget.

Mitt parti har en förebild i kulturhuset Korpen i Skinnskatteberg, uppfört för bara några år sedan. Precis en sådan slags byggnad vill vi ha i Sala, men med ett hundratal fler publikplatser.

Det är högst väsentligt att ha en konkret bild att utgå ifrån. Res dit och se själv, vet jag!

fullmäktigekandidat och gruppledare i kultur- och fritidsnämnden, Sala

Eric Fylkeson (S)

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons