Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

En rektor räcker

Annons

Jag arbetar på Kilbo skola – där vi under ett antal år, under en och samma rektors ledning, arbetat oss fram mot en allt bättre fungerande organisation.

Vår vision har varit att ha en enhetlig inriktning i vårt arbete med barnen ända från förskolan och upp till årskurs 6. Detta är möjligt, tack vare att vi nu alla vistas under samma tak. Litet ovanligt i skolans värld, men vilka möjligheter finns det inte i och med detta?

Nu har vi för någon månad

sedan fått veta att ännu en omorganisation kommer att ske. Alla förskolor i Sala kommun ska ha egna rektorer med god kännedom om förskolans verksamhet.

Det innebär för Kilbo skola att vi kommer att få två nya rektorer, en för förskolan och en för förskoleklass till årskurs 6. Det är, som ni förstår, inte vad vi önskar. Tror ni att någon frågat oss? Nej, vi ställdes bara inför faktum.

Något som vi pedagoger ofta blir påminda om är vikten av att vi ser varje elev utifrån dess speciella behov, behandlar elever

med respekt och sist men inte minst låter alla barn vara delaktiga i sin skolsituation.

Med andra ord fordras det av oss stor flexibilitet. Och visst, det är alldeles rätt. Det är vår vardag och ska så vara, men tänk också om lärarna av skolchefen och Skolverket blev behandlade på samma ödmjuka sätt.

Tanken har ofta slagit mig de senaste åren, att när lärare ska fortbildas eller när det till exempel ska ske omorganisationer, så sker det ofta på ett sätt som i sin utformning helt saknar alla dessa ingredienser.

Flexibilitet var det. Kanske hade det varit på sin plats, skolchefen och Skolverket, att här ha gjort ett undantag. Låtit den verksamhet som fungerar ha fått fortsätta.

Det räcker inte förresten med två nya rektorer. En biträdande rektor ska också tillsättas. Kanske blir det någon av oss pedagoger som får den uppgiften i sin tjänst. Det kanske vore värt en hacka, sisådär en 11000 kronor i resebidrag till en härlig semester innan höstens lärargärning börjar. Vilken solskenshistoria i så fall

Västerbykil

Birgitta Bäckström

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons