Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Farlig enögd bilist

Annons

Nu har motorcyklarna kommit ut i trafiken och jag börjar bli riktigt rädd – för ”enögda” bilister. Varenda natt möter jag bilar som är helt svarta på vänster sida. Både parkerings- och halvljus lyser med sin frånvaro.

Jag kan inte begripa hur man överhuvudtaget törs köra med bara ett halvljus i gång. Dagens bilar har ofta uruselt ljus, eftersom designen varit viktigare än funktionen och har man då bara hälften kvar så kan man nog inte se mycket.

Det är mycket enkelt att tro att man möter en mc i stället för bil och kör man då om en cykel eller kör förbi en fotgängare i mörkret kan det bli en otrevlig överraskning.

Jag vet att på många nyare bilar måste man vara en blandning av akrobat, arkeolog och gynekolog för att kunna byta en glödlampa, om det ens går utan ett verkstadsbesök.

En bilmodell måste man ta bort framhjulet och plastinnerskärmen för att komma åt. Andra måste batteriet tas bort och då måste bilens dator programmeras om. Sådana bilkonstruktörer borde tvingas att byta en lampa efter vägen i finkläder på väg till en begravning.

Ett gott råd till bilkunder borde kunna vara att säga åt försäljaren följande: ”Nu byter du lampa i den här bilen medan jag tittar på, annars köper jag den inte.”

Eric Thorsell, Kumla kyrkby

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons