Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Färre får tandvård

Annons

Tomas Högström (M), före detta ordförande i landstingsstyrelsen, berömmer sig och sitt verk i insändare i Sala Allehanda.

Jag vill fråga honom vad tanken är med att göra Folktandvården i Sala till ett eget bolag men fortfarande vara kvar i landstinget. Det har alltså blivit ett bolag i bolaget.

I Sala har konsekvensen blivit att Folktandvården inte längre tar emot nya patienter – inte ens för årliga undersökningar, utan man kan endast komma dit för akuta besök, då man lägger på en extraavgift för att besöket är akut.

När jag frågat Folktandvården varför man endast tar akutpatienter får jag svaret att ett eget bolag måste vi vara lönsamt och inte kan ha luft i organisationen.

Jag har även träffat människor som nu måste vända sig till Folktandvården i andra städer för att få adekvat behandling. Jag frågar därför Tomas Högström om han tycker att det är ett bra sätt att använda skattepengar på.

Är tanken med detta agerande att göra Folktandvården till ett privat bolag. Jag undrar även om han tycker att skattepengar är till för att skapa samhällsservice till dem som betalat in pengarna eller för att ge företagen extrapengar.

Hans-Ola Ibohm (S), Salbohed

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons