Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fel chockhöja flygskatter MP

Annons

Gustaf Fridolin och Miljöpartiet upphör aldrig att förvåna. Det senaste är att inga kommunpolitiker ska få använda flyg i tjänsten.

Gustaf Fridolin och Miljöpartiet upphör aldrig att förvåna. Det senaste är att inga kommunpolitiker ska få använda flyg i tjänsten. Det märks att han sällan lämnar Stockholmsområdet.

Nästa gång han ska besöka Haparanda ska han åka tåg upp dit, det tar bara mellan 14 till 16 timmar enkelväg om inget krånglar. Flyget från Arlanda till Luleå/Kallax tar runt 80 minuter. Ingen vettig människa ska flyga Stockholm-Göteborg men bor man från Umeå och norrut vinner nog tidsvinsten om man är i tjänst.

Nej MP, det viktiga är inte att förbjuda allt som rör sig med motor utan det som nu är viktigt är att få fram bränslen som inte är fossila och som kommer från förnybara källor och som inte behöver transporteras långt till konsumenterna utan kan produceras lokalt. Det är viktigare att få fram nya energislag än att lägga på flygskatter eller chockhöja skatter på fordon som är nödvändiga utanför Stockholms stadsgränser.

Nej MP, det viktiga är inte att förbjuda allt som rör sig med motor utan det som nu är viktigt är att få fram bränslen som inte är fossila och som kommer från förnybara källor

MP har ju en nästa religiös tro på elbilen som alternativ. För att den i mina ögon ska bli ett alternativ måste batterierna ha ett innehåll som inte kommer från slaveriarbete i gruvor med barnarbetare som har en arbetsmiljö där ett svenskt skyddsombud skulle utfärda arbetsstopp så fort han/hon kom i närheten av gruvan. Sedan ska metallerna fraktas från Afrika till batteritillverkarna i Japan, Europa eller USA.

MP:s ledning borde arbeta en vecka i dessa gruvor så tänker man kanske om och prioriterade alternativ inhemsk bränsleutveckling istället.

Redan nu finns det klara bevis att man kan köra 9 500 mil med en ny snåldiesel innan elvarianten av samma modell är ifatt vad gäller den totala påverkan av miljön. Det vore bra om man skulle göra en jämförelse mellan en elbil och på en likadan som tankas på Salas nya biodieselmack. Tror nog att de 9 500 milens skillnad kommer att bli många mil till.

Förre Centerledaren Thorbjörn Fälldin hade ett motto som i mina ögon var väldigt bra. Om jag driver igenom den här lagen eller skatteförändringen, hur påverkar det mina grannar?

Gustaf Fridolin borde tänka så fast utanför Stockholms tullar.

Eric Thorsell, Kumla Kyrkby

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons