Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fel sälja lägenheter

Annons

I Sala Allehanda (23/8 och 25/8) presenterar de borgerliga partierna i alliansen i Heby kommun sitt program för kommunens framtid. De verkar vara överens om det mesta.

Det är tur att man inte vill se valfrihet inom hemsjukvården, men det stämmer inte riktigt med att man vill ha valfrihet inom hemtjänsten, som om alla och envar skulle kunna

arbeta där.

Hemtjänsten är navet inom hemsjukvården och det kräver utbildning och kompetens.

Eftersom det ställs höga krav på personalen inom vården var det glädjande att läsa i tidningen (9/8) att man vill höja deras kompetens genom fortbildning till undersköterskenivå.

I en insändare (16/8) kan man läsa att alliansen för att förbättra kommunens ekonomi vill försämra en för unga, gamla, handikappade, invandrarfamiljer och sjuka idealisk boendeform: hyresrätten, genom att sälja dem eller

omvandla till bostadsrätter.

För 40 år sedan kunde man köpa en bostadsrätt i Heby för 5 000 kronor, för 30 år sedan såldes den för 59 000 kronor, för ett par år sedan blev den såld för 160 000 kronor. Vad blir det härnäst? Kanske 200 000 kronor?

Ska en hyresgäst som ser sin bostad omvandlad till bostadsrätt men som inte vill eller har råd att köpa den dyra bostadsrätten, flytta ut i ett tält på backen?

Bygg gärna bostadsrätter till rika inflyttare, som betalar en hög skatt, men sälj under inga omständigheter ut eller omvandla hyresrätter till bostadsrätter!

Birthe Jörgensen, Heby

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons