Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fel syndabock

Annons

Vi i kultur- och fritidsnämnden vill nyansera bilden av vår nämnd och ordförande Eric Fylkeson (S) som utsatts för hård kritik. Anklagelserna är felaktiga och överensstämmer inte med verkligheten.

I Sala Allehanda har det framförts att han inte har förankrat frågor som rör nämnden. Det stämmer inte alls. Eric har tvärtom varit noga med att förankra frågor bland oss ledamöter.

Han har drivit idéer i enlighet med Framtid Salas program och varit lyhörd för nämndens synpunkter. Vår uppfattning är att han har tagit samma ansvar gentemot kommunstyrelsen.

När det gäller idrottshallen tycker vi att den kritik som framförts i SA är orättvis och osaklig. Eric försökte genomföra kommunstyrelsens förslag till utbyggnad av idrottshallen, vilket visade sig omöjligt på grund av hallens konstruktion. Nämnden och förvaltningen hade förslag på en lösning men då togs frågan över av kommunstyrelsen. Lösningen blev dock densamma.

Vi håller med om att frågan om Aguélimuseet har hanterats oskickligt. Det beror dock på kommunstyrelsens agerande och kan inte skyllas på nämnden och dess ordförande. Vårt förslag är fortfarande att ungdomslokalen ska integreras i Täljstenen utan att inkräkta på Aguélimuseet och det lokala konstlivet. Detta

kräver dock en flytt av systugan och en medföljande investering i anpassning av lokaler.

När vi lagt fram förslaget har detta stoppats i kommunstyrelsen utan att de har gett alternativa förslag som kan anses realistiska. Detta har skapat en turbulent situation där olika intressen kolliderat. För nämnden har det aldrig varit ett alternativ att förvisa Aguélimuseet och Salas konstliv.

Det framtida kulturhuset är en central fråga för nämnden. Vi förstår inte varför Eric, som är vår representant, inte längre

får vara med i styrgruppen för det nya kulturhuset. Han är en person med kreativa idéer som dessutom är väl insatt och engagerad.

Det är inte acceptabelt att utse Eric Fylkeson till syndabock. Han är kunnig i nämndens frågor, såväl idrott som kultur, är en demokratisk ordförande och har gjort ett utmärkt jobb i nämnden. Härigenom vill vi uttrycka vårt fulla stöd för Eric som människa och politiker.

Stephan Bergman-Paul (S)

Johnny Ericsson (MP)

Kristin Eiriksdottir (SBÄ)

Ledamöter och ersättare i kultur- och fritidsnämnden, Sala

Joachim Nordlund (V)

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons