Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fler tåg om två år

Annons

Uppsalapendlare, Heby (20/8). Självklart ska Upplands Lokaltrafik svara på brev och den passningen har jag skickat vidare till bolaget. När det gäller själva frågeställningen arbetar vi på att hitta en lösning.

Även för UL är det här ett problem, men det bottnar i att SJ vill ha väldigt mycket betalt och den kostnaden står inte i proportion till det mycket begränsade antalet resenärer. Det är alltså inte som SJ hävdar att UL driver en medveten strategi för att få fler resenärer till bussarna, även om vi givetvis gärna ser att våra bussar går välfyllda.

I själva verket arbetar

vi, helt i enlighet med Centerpartiets värderingar, för att få till stånd en väl fungerande tågförbindelse på sträckan Uppsala-Heby-Sala och det räknar vi med att uppnå hösten 2012. Det är ett beslut som hela alliansen står bakom.

Att genomföra det kräver att fler perronger byggs. Sådana saknas i Vittinge, Järlåsa, Vänge och Uppsala Norra. Dessutom behöver Trafikverket se över signalsystemet och ordna mötesplatser.

Lösningen innebär att vi själva äger frågan och vår ambition är att få i gång en tät trafik. Vi vill jobba med ett Upptåg, där vi blir oberoende av SJ.

Jag ser också bussarna som ett miljövänligt alternativ. Målet är att minst 50 procent av bussarna ska köras på biogas från hösten 2011.

Landstingsråd, Heby

Rolf Edlund (C)

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons