Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Folkvett behövs

Annons

När jag tog körkort för snart fem år sedan fick jag lära mig att vid en poliskontroll var det obligatoriskt med reflexväst. I dag är reglerna annorlunda och det finns inget som säger att en polis måste ha väst.

Men jag anser ändå att de för sin egen säkerhet bör ha väst på sig, eftersom de för det mesta står lite gömda och på halvtaskiga ställen, där de lätt kan bli påkörda om vi bilister inte har ögonen med oss.

En annan liten detalj är att i alla fall jag sällan ser poliser på 30- och 50-sträckor, vilket jag tycker är synd. Där borde de faktiskt stå lite oftare. Allra helst i Sala centrum och vid skolor.

Det handlar inte alltid om kvantitet.

Vi bilister har ingen skyldighet

att släppa fram cyklister, vilket

inte betyder att vi inte måste stanna när ni bara cyklar rakt ut. Det är vi som får ta smällen om det smäller, men en dag hinner vi inte stanna.

Fotgängare borde kunna slänga ett extra öga på vägen de också. En del trafikanter tycks ha dödslängtan.

Jag kommer aldrig att påstå att jag aldrig gjort fel i trafiken, det har jag mer än en gång, men jag bannar mig de gånger jag gör onödiga tabbar.

Att börja använda blinkers och ha koll på var högerregeln gäller – det finns så mycket att lära. Högerregeln gäller på alla 30-sträckor i stan och även på en del 50-sträckor, bland annat den förbi Jakobsberg i Sala. Vid utfarten från Åkrahallen är det både väjningsplikt och enkelriktat.

Ta höger i Åkrakorset och ett helvarv i rondellen om ni ska vänster! Det flyter så mycket bättre då.

Vanligt folkvett räcker långt. Kör försiktigt!

som man bör, Sala

Inte heller alltid gör

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons