Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Förändringar igång

Annons

Michael Jonsson (C) (22/1) går till kraftfull attack mot den nya majoriteten och framför allt Salas bästa.

SBÄ har sedan den 13 januari fått tillträde till kommunstyrelsen, det organ som styr ärendeprocessen i Sala. Det betyder att vi sammanlagt suttit vid makten i cirka 15 dagar.

Under den tiden har vi hunnit ta beslut om att sjösätta en utredning om hur vi ska omorganisera hela kommunen för att göra den effektivare och mer medborgarvänlig.

Vidare en utredning som ska säkerställa att det nya konserthuset byggs inom mandatperioden, vi satsar hårt på att centrum ska livas upp med mera. Av det tolvpunktsprogram som vi i majoriteten kom överens om har vi tagit beslut om att dra i gång elva.

”Snacka mycket – ingen verkstad” har varit tidigare majoritets motto under de 36 år de suttit vid makten. Men vänta där!

Lite verkstad kan vi faktiskt erinra oss: dåliga satsningar som Sala Eco-center (5 miljoner kronor back och konkurs), Företagarcentrum (10 miljoner senare: fortfarande ingen bra näringslivsverksamhet), Sala silvergruva (25 miljoner kronor rakt ner i hålet sedan 2005), Samhallköket (flytt för 20 miljoner och nedlagt efter två år), nya Ringgatan (katastrof ur trafiksäkerhetssynvinkel: 15 miljoner) är några exempel om sammanlagt 75 miljoner som ni får stå för och det kommer att ligga er i fatet när ni börjar kritisera våra satsningar.

En miljon för att satsa på ett trevligare och livligare centrum måste i sammanhanget betraktas som felräkningspengar med ert sätt att driva politik.

Vad det gäller att ”gynna sig själva”, som Jonsson insinuerar, bör man tog tänka på det gamla uttrycket ”sopa rent fram egen dörr” innan vi går vidare i den diskussionen!

Om han lyssnat in Framtid Sala och nya kommunalrådet så har vi inget emot att ta med alliansen i båten, det är vi som styr vart vi ska men vägen dit kan se annorlunda ut beroende på hur bra idéer som både majoritet och minoritet kommer fram med.

Vi verkar för kommunens bästa och vi vill ha verkstad före tomsnack i talarstolen på fullmäktige!

Partiordförande, Salas Bästa

Victoria Palén

Ledamot, vård- och omsorgsnämnden, Sala

Gunnar Forsgren

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons