Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Förbättra snöröjningen!

Annons

Bra tänkt, men...!

Visst är det väldigt bra att

Trafikverket tänker göra Salas järnvägsstation handikappvänligare. Det är mycket viktigt att kollektivtrafiken är tillgänglig för alla vilket gör att den sociala isoleringen minskar och folk mår mycket bättre.

Men, det räcker inte med att bygga ramper och andra tekniska finesser. Det behövs också något så enkelt som snöskottning och halkbekämpning.

Vi vet ju alla om allt tågtrassel som var i vintras, men det var även en urusel snöröjning på Sala station hela vintern. Jag åker ganska mycket tåg och flera gånger i vintras fick man gå i decimetertjock snö på perrongerna eller också låg snön kvar mittpå så man kunde inte gå över till andra sidan ens.

Den 1 mars klockan 11.10 skulle jag åka med tåg från Sala till Tyskland. Just den natten hade det kommit cirka 20 centimeter nysnö. Halva perrongen hade de två inhyrda killarna lyckats snöröja fram till klockan 11. Bra jobbat. Sedan lekte de med perrongbommarna och stod och rökte.

Måndagen den 25 oktober

var det blankis över hela stationsområdet. Inte ett enda nytt sandkorn, bara de gamla som aldrig blev bortsopade i våras, men som nu var isbelagda.

Med den här inställningen så kommer Trafikverket att fixa många fler nya handikappade som kommer att behöva de nya ramperna när man får sitta i rullstol efter benbrott.

Så här såg det inte ut för 30-40 år sedan, då var det plogat och sandat när första tåget skulle gå på morgonen, även söndagar. Då fanns det personal som brydde sig, i dag finns inte en enda anställd på stationen. Man plockar in underentreprenörsfolk långtifrån som inte känner ett dugg för Sala och som det verkar ingen kollar upp.

Nej, lej in lokala snöröjare och sundare som kan vara snabbt på plats när det behövs och som har lite stolthet i sitt arbete! Se till att en person blir stationsansvarig och som bryr sig! Det var bättre förr.

Erik Thorsell, Sala

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons