Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Företagsovänliga Sala

Annons

Marcus Andersson, SBÄ. välkomnade (27/4) fri konkurrens på bostadsmarknaden när ett nytt bostadsbolag vill etablera sig i Sala.

Jättebra, synd bara att det inte också gäller företagsmarknaden för där vill Sala Bästa strypa den fria konkurrensen genom att ta bort företagsetableringarna längs Väsbygatan.

Alla företagare tjatar om att Sala kommun är företagsfientlig och att man inte hjälper nya att komma hit och de bara blir motverkade.

Nu när Sala fått ett antal företagare i styrande positioner i kommunen trodde nog alla att det skulle bli bra. Det blev värre.

Nu stoppar man färdiga koncept med mycket grumliga argument. I stället ska Salabostäder bebygga Silvervallen och inga företag ska ligga längs Väsbygatan.

Med all respekt för Salabostäder, men det senaste

bygget övertygar inte. En fyra för närmare 1 000 i månaden, vem vill ha den?

Nej, låt kunniga entreprenörer bygga som har lite känsla för vad som är säljbart. En tjugoåring behöver tak över huvudet som är billigt och många kan nog plocka in både vitvaror och möbler från återbruksvaruhuset Strömsbacka bara de kan flytta hemifrån.

Sedan måste alla förstå en gång för alla att efter Väsbygatans trottoar kommer det aldrig, med nuvarande lagstiftning, att få byggas bostäder vad nu Sala kommun än försöker med.

Det ligger för nära järnvägen och en buller eller

olyckor. Det blir en dyr gräsmatta.

Glöm dessutom inte att utarmningen i Salas centrum vad gäller butiker till stor del beror på att lokalhyrorna nått storstadsnivåer som inte är betalbara i lilla Sala!

Kommunpolitiken måste väl vara till för Salas bästa eller?

Eric Thorsell, Kumla kyrkby

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons