Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Förlängd skoldag

Annons

Varför behandlas inte alla elever lika? Min dotter går på högstadiet i Östervåla. När hon började i höstas skulle hon och hennes Tärnsjökompisar åka Forsbergs buss. Vi var några som undrade varför, för barn i samhället brukar få busskort på UL:s bussar.

En dag i veckan slutade hennes klass 13.25, men bussen till Tärnsjö (Forsbergs) går dock 15.15. UL-bussen 13.45 får de inte åka eftersom de inte fått UL-kort.

Niorna får till exempel ett UL-busskort utan problem och kan även åka Forsbergs. Varför? Jo, upphandlingen med Forsbergs buss ”räcker inte” till alla elever. Väldigt konstigt, tycker jag.

Jag ringde till ansvarig för bussarna som skulle kolla upp. Bra, trodde jag dumt nog. När hon ringde tillbaka senare hade hon pratat med ansvariga på skolan.

Elever ska inte behöva vänta i mer än 30 minuter innan en buss ska ta dem hem. I detta fall blev det ju 110 minuter. Vad gör skolan då? Jo, ändrar schemat så att eleverna får gå till 14.45 i stället. ”Jättekul...”, tycker eleverna. Jag försökte att hjälpa, men tydligen stjälpte jag i stället.

Varför skiljer skolan mellan eleverna? Är inte alla lika mycket värda i sjuan, åttan och nian? Jag trodde att skolan skulle föregå med gått exempel för jämnlikheten i vårt samhälle!

Frustrerad mamma, Tärnsjö

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons