Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Förlorad gemenskap

Annons

Det är ofattbart att läsa i Sala

Allehanda (11/5) att vårt rika samhälle inte längre har råd med att en gång i veckan kunna samla 20 bland våra allra äldsta kring mycket uppskattade aktiviteter inom ”Mötesplats Heby”.

Aktiviteterna ska därför upphöra i juni. Det rör sig om människor som i sitt yrkesverksamma liv aldrig har legat samhället till last och som inte heller har haft behov av hjälp från samhällets sida för att skaffa sig roliga fritidsaktiviteter.

Det är människor som har blivit ensamma när de har förlorat anhöriga och vänner. De tillhör en generation som har levt i ett sekel med de största omvälvningarna.

Med åldern arbetar hjärnan inte så fort, äldre mister muskelkraft, deras sinnen försvagas och reaktionerna blir långsamma, så att det tar längre tid att komma i gång och man blir fortare trött.

Man lider kanske av några krämpor, som inte syns, men behovet av gemenskap, kärlek och vänskap och att ha något att se fram emot är detsamma som när man var ung.

Det är en gåva att ha sådana människor som Ulla Collin och Agnetha Flink, som förstår att ta så fint hand om gamla människor och underhålla dem, till glädje och trevnad. Det är helt enkelt bedrövligt att man inte längre vill använda sådana förmågor.

Birthe Jörgensen, Heby

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons