Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Förlorad solidaritet

Annons

I Sala Allehanda (31/12) konfronteras man med en kall och barsk verklighet när man läser ordförande i sociala nämnden Leif Nilssons (S) redovisning av det stora budgetunderskottet på det sociala området i Heby kommun 2010.

Redan fruktar man ett lika tufft år 2011, när den nya alliansen har bebådat besparingar på områden där man inte bör spara – det vill säga på hemtjänsten och hemsjukvården, som minskar behovet av dyra institutions- och sjukhusvistelser, på försörjningsstödet, på stödet till de funktionshindrade, våra svagaste medborgare.

Framstegen inom medicinen gör att vi lever längre med den nackdelen att fler drabbas av åldersrelaterade sjukdomar och demens. Därför kan man inte spara på de gamlas vård och omsorgsboenden.

Det är bedrövligt att så stora resurser går till tvångsplacering av barn och unga som har hamnat snett i samhället.

Det är barn och unga som föräldrarna har svikit och som har upplevt fylleri, misshandel och kriminalitet. Om föräldrarna i stället hade kunnat ge sina barn kärlek, omtanke och gemenskap hade samhället kunnat spara miljoner.

Det är också bedrövligt att ett folk som spelar för miljoner, äter godis för miljoner, har råd med dyra resor och många mobiltelefonsamtal inte har någon vilja att solidariskt offra något till gagn för det sociala området.

Man röstar på de politiker som man vet inte vill höja skatten.

Birthe Jörgensen, Heby

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons