Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Frågor till Spårebo om sjukhusbygget

Annons

Hur ställer du dig till regionledningens planer på att eventuellt riva gamla lasarettet, undrar Lars M Johnson

Nu ställer jag ett par frågor till dig, Ulrika Spårebo (S), representant i kommunstyrelsen i Sala och i regionstyrelsen i Västmanland:

1. Hur ställer du dig till planerna på att bygga nya sjukhuset tvärs över den gång- och cykelväg som är beslutad och fastlagd i "Plan för Sala 2014" och som då ansågs nödvändig och synnerligen viktig för kommunikationer mellan olika stadsdelar i Sala?

2. Hur ställer du dig till regionledningens planer på att eventuellt riva gamla lasarettet i stället för att lämna det till kommunen för en symbolisk summa så att Sala kommun kan bygga om det till små bostäder som ju är mycket efterfrågade i vår kommun? Det är ju i alla fall förvaltning av våra surt förvärvade skattepengar det gäller. Jag är övertygad om att Sala kommun är bättre skickad att förvalta en sådan möjlighet än ett regionstyre i Västerås.

3. Vet du om det förs någon seriös överläggning om någon plan B då det gäller placering av den nya sjukhusbyggnaden? Plan B = till exempel bygge öster om nuvarande vårdcentral!

4. Hur många av dina väljare i Sala tror du blir besvikna om du i första hand ställer dig bakom det nu liggande förslaget om bygget tvärs över en mycket trafikerad gång- och cykelled och i det som skulle kunna bli ett återtagande av en del av vår vackra stadspark?

5. Eftersom varken du eller någon annan har "rättat" mig i mina påståenden i mina tidigare insändare i Sala Allehanda så har jag hittills alla rätt, eller hur?

Tacksam för svar!

Lars M Johnson, Dammgatan, Sala

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons