Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hellre skola än hotell

Annons

Att slå ihop tre välfungerande högstadieskolor i Sala kommun

– Västerfärnebo, Ekeby och Valla, den tanken är både oklok, oansvarig och saknar framförhållning.

Man vet att stora barnkullar mycket snart är i ålder för att börja högstadiet. Då kommer behovet att vara stort, och alla tre skolorna kommer att behövas.

Vad gäller övernattningsställen finns tillräckligt med hotell, vandrarhem och B B, både i och i närheten av vår lilla stad. Jag är helt övertygad om att dessa inte är så fullbokade så att fler hotell behövs.

Det är ett ständigt återkommande ämne att Ekebyskolan skulle vara än hotell, än konserthus. Ekebyskolan är en byggnad av betydande värde, enligt kommunens senaste inventering, och ska därför bevaras som den är.

Om Sala ska ha ett konserthus – behövs det förresten? – finns exempelvis det vackra tingshuset, utmärkt att bygga om för ändamålet. Läcker byggnad, centralt placerad och också väl värd att bevara.

Att jobba för de tre högstadieskolornas bevarande, att fler bostäder byggs som folk har råd att bo i, att bemöta äldrevården med fler lägenheter och boenden, och att locka fler företag till stan – det är att jobba för Salas bästa det!

Det är det som stan behöver!

Märit Landberg, Sala

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons