Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hem ska vara tryggt

Annons

Vad är det som gör att någon går in på en annans gård, in på altanen och där tar en burk med penslar, målar på plank och på en husvägg, drar upp en nyplanterad häckplanta och slänger den på cykelbanan för att sedan kasta iväg penslar som fanns på altanen?

Varför gör någon så? Går det att känna sig nöjd efteråt? Tycker någon annan att det var bra gjort?

För tio år sedan bodde jag på en annan plats i Sala. En gång när jag kom hem efter att ha tillbringat kvällen med några grannar stod altandörren öppen. Jag hade haft inbrott och blev av med en del smycken.

Efteråt var det någon som undrade om jag inte mådde dåligt av att bo kvar. Självklart var jag både ledsen och arg (och sov med en golfklubba bredvid sängen!) – men tjuvarna hade tagit det de hittat av värde och sedan gett sig iväg därifrån.

De hade inte ”rivit runt” eller förstört. Det är absolut inte okej att stjäla – men att göra intrång på en annans gård enbart för att förstöra, vad är det för mening med det?

Jag känner mig mer kränkt nu än vad jag gjorde efter inbrottet.

Jag har ett hem där jag, precis som alla andra, vill kunna känna mig trygg. Jag vill inte behöva känna rädsla eller oro att någon har varit på min altan, förstört, stulit, kladdat på vägg och plank och rivit upp häckplantor eller annat.

Jag känner mig trampad på, ledsen och kränkt! Ingen människa ska behöva bli trampad på. Jag tillönskar den som förstörde hos mig förmåga till eftertanke.

Skulle den som gjorde det drabbas av dåligt samvete går bra att komma och försöka skrubba rent husväggen och planket. Plantan försöker jag nog själv få ner i marken så snart som möjligt.

Marita, Sala

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons