Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Höjer SBÄ skatten?

Annons

Trots att nya partiet Salas bästa hade majoriteten av sina väljare hos allianspartierna i Sala valde det att stödja vänsterblocket. Socialister är kända för att investera i allt och sedan få tillbaka ett samhälle i utanförskap med arbetslösa ungdomar.

Staten kommer inte att bekosta kommunens stora inventeringsplaner som Socialdemokraternas partiledare Mona Sahlin hade gjort om hon vunnit valet 2010.

I en kommun som redan har hög kommunalskatt måste man nu höja skatten och ta mer pengar från folk för att kunna bygga

exempelvis ett onödigt konserthus. Alternativet är annars att skära ned på äldreomsorg och skola.

Vi kan inte dra nytta långsiktigt av att en stad som har halva sin befolkning på landet gör sådana kortsiktiga och ansvarslösa investeringar.

Vi talar nu inte bara om ett enda socialistiskt parti som Salas bästa profilerar sig med, utan de övriga vänstervingarna som de också valt att stödja.

Nu vill man kasta pengar i sjön på bekostnad av att ungdomar svårare får jobb i Sala. Man borde inte få sparka på dem som är på knä i staden och på dem som kämpar hårt, för att sedan omfamna dessa under statens och kommunens vingar. Det är att lura Sala i en fälla.

Vi moderater gör saker aktivt för att långsiktigt få människor på egna ben och att kunna utveckla sina egna drömmar. Salas bästas beslut om att välja socialisterna grundade sig i personliga vendettor bland annat mot kommunalrådet Carola Gunnarsson (C).

Högersidan vill inte underkasta sig oansvariga och kortsiktiga investeringar. Salas bästa är ett oseriöst och ansvarslöst parti mot väljarna. Hur kan man

exempelvis kunna ’’stödja entreprenörsanda, företagsetableringar och företagsutveckling’’ genom att höja skatten?

Det Salas bästa nu har gjort är att ha tagit beslutet att investera i allt för att sedan lyfta på axlarna för folket så länge de själva briljerar som parti. Skatten höjs, det lönar sig mindre att arbeta, driva och starta företag.

Moderat ledamot i Kommunfullmäktige Sala och Landstinget Västmanland

Mathias Goldkuhl (Muf)

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons