Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hus för finkultur

Annons

Svar till Eric Fylkeson (S) (31/1). Först vill jag säga återgälda dina vänliga ord med att du är som en Red Bull i det politiska arbetet och en tacksam debattpartner.

Som allierad till Gunnar Forsgren (SBÄ) förstår jag din vilja att försvara deras tystnad, men dina resonemang har några luckor.

I grunden handlar det om den klassiska misstaget att se kommunen som en förlängning av sina egna intressen och att viss kultur som finkultur, mer värd

än den kultur som vanligt folk är beredd spendera pengar på.

För konstigt nog är det oftast inte det LAN-arrangemang, disco på Statt eller headbangande hårdrockare som avses när kulturprofiler tar ton för kulturen.

I stället ska kommunens

pengar spenderas på kostsamma lokaler utan hänsyn till att jazz redan visas på Nya stadsträdgården (6/2) eller att The Refreshments spelar på Rockland (11/2).

Genom att skapa offentligt

bekostade lokaler undergrävs de initiativ av kommunens försörjare, företagarna, som byggs med eget slit skapar ett leverne för sig själva och sina anställda.

I stället tas, som Andreas Österberg (M) påpekade (9/2), våra beskattade pengar från vård, skola och omsorg till lokaler som ska stå som kostsamma minnesmärken över finkulturens försvarare.

Det finns redan dyrbara konserthus i Västerås och Uppsala. Boka en biljett där, och låt dem betala för kalaset!

Liberal Centerpartist, Ransta

Mikael Jonsson

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons