Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Id-kort på matchen

Annons

Det skrivs mycket just nu hur man ska få ordningen tillbaka på idrottsevenemang. Nu får Djurgårdens IF hålla ett register på de som fått domstolsutslag att de inte är välkommna på klubbens matcher. Äntligen ett vettigt steg i rätt riktning, men tyvärr tror jag inte att det räcker.

Datainspektionen talade naturligtvis om ingrepp i den personliga integriteten. Det är alltid synd om buset, inte de drabbade. Vanligt folk törs snart inte vara i närheten av en sportarena. Är inte buset inne på arenan är det ett kaos mellan arenan och tåget hem.

Varje gång vi drar ett kreditkort eller handlar med ett rabattkort blir vi registrerade med eller

utan vår vetskap. Jag begriper inte varför inte idrotten får ha en streckkodsscanner vid insläppen och dra id- eller körkort vid inträdet. Utan id-kort inget inträde.

De som då är spärrade kommer inte in. Detta register ska bara polisen få titta i om det skulle vara nödvändigt, annars ska det raderas dagen efter. Det måste vara ett villkor för att få föra registret.

Datainspektionen säger nej till många seriösa ansökningar om kameror för att stoppa skadegörelse eller annan brottslighet.

Men titta på England, det mest övervakade landet i Europa, eller till och med i världen. Där löses många brott tack vare alla kameror och dessutom har det blivit ordning på fotbollshuliganerna.

Eric Thorsell, Kumla kyrkby

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons