Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Inför dyr hundskatt!

Annons

Det är inte hundarna det är fel på, det är hundägarna, brukar det heta i debatten om kamphundars vara eller inte vara.

Med tanke på den nonchalans och dumhet som väldigt många hundägare visar borde man kanske förbjuda hundägare i stället.

Många hundägare i Sala bryr sig inte om koppeltvånget i motionsspåren. Många hundar blir triggade av folk som springer och många är med all rätta hundrädda, vilket många hundägare struntar i.

”Jag har hunden under kontroll”, har jag ibland hört, vilket ju låter väldigt korkat, lika korkat som att ägarna till hundar som gått till anfall trodde sig ha kontroll.

Att hundar inte får vistas på badplatser struntar många också i. Det är inte bara en gång i sommar jag sett det, snarare en gång om dagen. Även där får man höra saker som ”det visste jag inte”, trots kommunens ordningsföreskrifter som hundägare är skyldiga att känna till.

Att hitta hundbajs överallt där hundägare är skyldiga att plocka upp är inte heller trevligt, men när det ligger bland gravarna på kyrkogården har det definitivt gått för långt.

Finns det ingen respekt för någonting? Det är populärt med koppel som hunden kan dra ut. I våra villaområden brukar hundägare gå mitt i gatan med hunden bakom som i sin tur brukar dra iväg och markera på brevlådorna, det blir väldigt tydligt vintertid.

Och ta gärna en titt på hur det ser ut i Gröna gången, även där är hundägare skyldiga att plocka upp, men det märks då inte.

Mitt förslag blir alltså att vi förbjuder hundar i tätorter med mer än 1 000 invånare, alternativt tar ut en rejäl hundskatt på till exempel 6 000 kronor/år och inför hundfria hyreshus, ja tack.

Rejäla böter skulle inte heller skada för brott mot ordningsstadgan, eller hur?

Förr hundägare, numera stadsbo, Sala

Obligatoriskt hundkort javisst och dyrt ska det vara. Kamphundsförbud är ju självklart, dessa raser har inget existensberättigande, fixa det nu innan barn (och även vuxna) dödas, som redan skett på många håll i världen. Gör något nu, jag har fått nog av alla dessa dumheter!

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons