Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Inget tåg till jobbet

Annons

Det kändes fullkomligt overkligt. Jag trodde jag drömde. I torsdags morse när jag skulle ta 6.56-tåget från Uppsala till Sala, jag stod fortfarande på perrongen, fick jag höra av en medresenär att tåget efter tidtabellsskiftet den 12 december inte längre skulle stanna i Sala.

Jag trodde jag hört fel eller missförstått det hela. Men medresenären halade fram en tidtabellsutskrift när vi väl satt oss på vagnen. Där syntes att förutom att 7.05 via Morgongåva och Heby tagits bort, men det visst vi ju redan, så stannade Falutåget inte längre i Sala utan först i Krylbo.

Alla andra tåg syntes stanna i Sala – utom just detta. På eftermiddagen var tågen hem prydligt fördelade med en timmes intervall. Men det hjälper ju inte om man inte kan komma till jobbet på morgonen.

Ja, man kan förstås åka 8.26 och komma fram 9.00, vilket innebar att man är startklar runt 9.30. Men vad säger arbetsgivaren om det om det är 8.15 som gäller?!

Bussen mellan Uppsala och Sala tar nära en och en halv timme, mer än dubbelt så lång tid som tåget. Dessutom känns en bussresa usel jämfört med en tågresa. Särskilt om man är lång. Tågresa är avkoppling. Bussresa är värre än jobb, särskilt om bussen stannar vid varje mjölkpall.

Ska man överhuvudtaget jobba kvar i Sala? Så tänker jag att man skulle ju kunna ta tåget på eftermiddagarna och om man har sovmorgon... men nej! Det går inte sedan TIM-kortet har införts. Det sades att det skulle bättre samordna de olika trafikslagen i Mälardalen.

Men jämfört med det tidigare VL-kortet har det bara medfört att priset steg drastiskt och att man nu inte längre kan välja mellan tåg och buss på samma kort utan måste bestämma sig för endera.

Om man nu inte vill köpa både tåg- och busskort. I så fall skulle man faktiskt också fått en generös rabatt på tio procent (åtminstone då systemet infördes). Då skulle man kanske hellre kunna hyra limousin för pengarna...

Då jag är lärare i samhällskunskap och geografi fick jag en tanke om att Sverige ju egentligen är ett av världens allra bäst organiserade länder. Men även solen har ju som bekant fläckar.

I Hitlertyskland sa man gärna om dumma småpåvar infört någon idiotisk förändring: Wenn der Führer das nur wüsste... (Om bara Führern kände till det här) – då skulle han nog säkert ändra det till det bättre.

Nu har vi ju dess bättre ingen Führer som man kan frestas ha en falsk tilltro till. Men någonstans innerst inne har jag ändå en förhoppning att i detta samhälle finns några krafter i ansvarig position, som i stället för att skylla på andra faktiskt rättar till det här.

Höga politiker ska naturligtvis inte lägga sig i var SJ placerar sina tågmöten någonstans eller vid exakt vilken minut tåget ska avgå. Men det måste väl ändå vara ett betydande samhällsintresse att folk ska kunna komma till sina jobb på morgonen.

Här handlar det säkert om minst 30 personer. Det handlar inte om en korvkiosk eller en frisersalong utan om att rycka undan grunden för en hel grupp av människors arbetspendling.

Ett ansvar ligger hos SJ, som förorsakat detta problem. Ett annat ansvar ligger hos Sala kommun, som jag förväntar försvarar sina pendlare. Ett övergripande ansvar ligger dock hos rikspolitikerna, som skapat detta system där man har noll koll på självklara samhällsintressen.

Lärare på Kungsängsgymnasiet och pendlare från Uppsala

Manfred Stüber

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons