Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Insyn i duschen

Annons

Då var det nytt skolår igen. Döm om min förvåning när jag var på föräldrarådet på Ekebyskolan (9/9) och samma fråga kom upp som varit uppe sedan jag började i rådet för tre år sedan, nämligen duscharna i Idrottshallen.

Man blir både arg och ledsen när man hör att ingenting har hänt. När man sen tänker på det gym som förvaltningschefen Silvana Enelo-Jansson låtit bygga åt sina medarbetare för att de inte vill eller kan gå på vanliga gym blir man bara ännu mer förbannad.

Hur kan vi bara ignorera våra barns behov? Är det inte meningen att de ska känna sådan trygghet att de vill och vågar duscha efter sina idrottslektioner?

Som det är nu så kan man se rätt in i duscharna när man öppnar dörren ut till korridoren. Jag kan förstå våra ungdomar att det inte är så roligt att stå och duscha för öppen ridå.

Nu är det kanske inte samma problem med att vi vuxna springer och kikar på varandra när vi duschar, men om vi hade det problemet skulle vi aldrig tillåta

sådana duschrum på våra arbetsplatser.

Våra barns hälsa måste vara ett prioriterat område och jag förutsätter att idrottshallens duschar ses över omgående.

Vi lever i ett stillasittande samhälle och måste se till att våra ungdomar rör på sig under skoltid i alla fall.

Att delta i idrotten måste uppmuntras på alla sätt som är möjliga. Om vi tvingas prioritera när det gäller att investera för hälsa så är det barnens behov som ska gå i första hand.

Orolig och upprörd mamma, Sala

Lotta Holmér

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons