Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Intolerant rädsla

Annons

Lilla vän, är du rädd för allting som inte passar in i din bild av hur världen ska vara? Är du rädd för människor som inte ser ut som du gör? Är du rädd för kärlek som du inte kan förstå?

Stackars liten, om du är rädd för kärlek. Stackars människa, som låter rädslan ta över och kallar den för hat.

Det finns inget annat än stackars att säga om personer som tror att det är hudfärg och språk som skiljer oss åt, fast det i själva verket är intoleranta, rasistiska, skrämda människor som du.

Så vad skulle du tycka om mig, om jag berättade för dig att jag inte är rädd? Att allt som är annorlunda bara gör mig glad?

Skulle du bli avundsjuk, men inte kunna visa det? Eller skulle du bli rädd för mig också, för att jag inte tänker som du gör?

Jag menar inte att förolämpa dig, men om du inte kan förstå att du bara är en bland miljarder, då är världen för stor för dig.

Och jag måste erkänna en sak: Jag är rädd för människor som du. Rädd för alla fanatiker som splittrar oss andra som bara vill leva i lugn och ro.

Men hur gärna jag än vill det så kan jag inte låta rädslan styra.

För rädslan är bästa vän med okunnigheten, och fiende till förståelsen. En människa som alltid är skrämd är värd att frukta.

Det är därför jag inte hatar

dig. Jag kanske blir arg på dig, och jag kanske hatar dina åsikter, men jag kommer aldrig att hata dig.

För du är ju bara en rädd liten människa, som... tja, som jag.

Sala

Anna Danielsson

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons