Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ja, bygg kulturhus!

Annons

Levande stadspark. Allaktivitetshus. En öppning för de kvävda.

Varför inte bygga ett kulturhus i stadsparken? Med glastak så vi kan se himlen! Där alla kan mötas. Diakoner, socialarbetare och andra med titlar. Kanske kan de som inte passat in i alla mallar och hierarkier av makt och underkastelse där få en chans att komma till tals.

Ett ”speakers corner” kanske, där flera kan säga sin mening och tas på allvar. Nya möten bortanför alla invanda trygga strukturer. Samtidigt som vi ritar, målar, kanske sjunger. Viktiga möten sker automatiskt.

Är det inte vi som bor här som efterhand kan göra ”huset” levande? Salaborna själva är väl vuxna individer som kan forma något nytt och friskt att samlas i och kring.

Mycket förstörelselusta och aggressioner som ofta har en grund i orättvisor, vanmakt och maktlöshet kan få ett sundare utlopp.

På sikt kan det ge en vackrare och vänligare stad.

Syster Greta, Sala

Jag ser fram emot ett kulturhus! Att det kostar är säkert lönsamt på sikt. Kultur på rätt sätt kan bli en ingång till många oupptäckta värden. En källa till ett rikare liv!

Kanske det till och med kan sänka brottsstatistiken i Sala. Det finns massor av fördelar.

Man måste komma till insikt om att ett kulturhus kan förebygga så mycket som inte är bra. Tänk på alla droger som blivit ett stort samhällsproblem.

Vi behöver absolut nya mötesplatser för att mota ett allt större utanförskap. Vi måste ha någonstans att ta vägen. Det gamla

föreningslivet passar inte alla i vår tid.

Ibland måste det blåsa nya vindar!

Allt hänger ihop, Sala

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons