Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kalla in parkvandrare!

Annons

Vi som bor i Sala har länge undvikit Salas stadspark vid kvällstid länge nog nu. Vi vet alla vad som har hänt och troligen kommer hända snart igen där nere.

Hopplösa försök genom att slösa gud vet hur mycket skattepengar på belysning verkade inte beröra rånare, våldtäktsmän och andra typer.

Jag förstår att inte polisen kan närvara hela nätterna. Vad jag inte förstår är att ingen har lagt förslag eller gjort nånting. Så här är ett briljant förslag:

Eftersom vi ska känna oss trygga ute som inne så tycker jag kommunen ska agera. Bli ett gott exempel för andra kommuner.

n Låt vuxna personer anmäla sig att gå rundor genom parken på kvällstid!

n Låt vandrarna ta med sina egna hundar! Ge dessa vardagshjältar en varsin ficklampa som lyser hela tiden så att de syns från långa avstånd.

n Sätt upp en liten stuga mitt i parken där de kan sitta och fika mellan rundorna.

Kommunen har gott om pengar och det behöver inte bli dyrt. Jag vet inte vad ”vuxna på stan” kostar, men vi kan konkurrera med dem. Jag både känner och har träffat på många som jobbat för kommunen. En jobbar och fyra tittar på exemplet stämmer in ganska bra. Låt en grupp arbeta, utveckla och utföra denna idé!

Stadsparken har varit en het diskussionsfråga länge, låt våra fina kvinnor gå säkra genom parken. Bevisa att Sala är lite bättre!

J.L, Sala

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons