Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kohandel fel väg för Heby

Annons

Svar på Charlotte Walls insändare i SA 28/6. Medborgare och företag i Heby kommun har rätt att både förvänta sig och kräva en god och rättstrygg service i bygg- och miljöfrågor.

Vi säger inte att det samarbete som Heby har haft med Sala har varit problemfritt. Initialt var svårigheterna påtagliga men det verkar som om Charlotte Wall och Lokala partiet har glömt att Heby kommun omförhandlade avtalet om den gemensamma miljö- och byggförvaltningen så sent som våren 2009.

Grunden för detta var den utvärdering som gjordes för två år sedan. Vid det beslutet så hade Lokala partiet inga andra förslag än att vi skulle anta det nya avtalet. Detsamma gällde socialdemokraterna och Heby kommuns kommunalråd, Carina Schön.

När kommunledningarna i Heby och Sala träffades för några månader sedan klargjordes från båda parter att det inte var aktuellt att förändra avtalet. Då kan man inte driva igenom ett illa eller helt oförberett förslag i kommunfullmäktige som gör att ett avtal mellan två grannkommuner sägs upp med ett par veckors varsel. Inte ens om skälet är att få igenom en budget som bygger på att en vänsterregering skulle ge en massa pengar till landets kommuner och lösa alla ekonomiska problem.

Lika förvånande är vi över att Lokala partiet som motprestation till ett hastigt uppsägande av avtalet med Sala stödde Socialdemokraternas och Vänsterpartiets budget i Heby kommun som ju bygger på att en rödgrön regering ledd av Mona Sahlin skulle ge flera miljoner i extra statsbidrag.

Vi levde tidigare i illusionen av att Lokala partiet var ett företagarvänligt parti som i grunden delade mycket av alliansregeringens politik för tillväxt av välstånd och arbete.

Till detta kan läggas att Lokala partiet inom loppet av några veckor har ändrat en flera år gammal uppfattning där man tidigare stött förslaget om att införa ett vårdnadsbidrag i Heby kommun, men när beslutet skulle tas i juni så ändrade man sig och röstade nej.

Vi anser att det är viktigt att Heby kommun för en konsekvent politik och är en trovärdig samarbetspartner som inte säger upp avtal utan förvarning. Oöverlagda och plötsliga beslut som grundar sig på politisk kohandel är fel väg för Heby kommun.

Vi i alliansen vill i stället öka valfriheten, stärka en hållbar tillväxt och utveckla Heby kommuns samarbeten med andra kommuner genom samverkan inom fler områden. Det är så vi bäst tar tillvara skattebetalarnas pengar.

Tomas Bergström (FP), Sören Johansson (KD)

Alliansen i Heby kommun

Marie Wilén (C), David Olsson (M)

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons