Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Konsertsal finns

Annons

Härom söndagen var jag på en underbar konsert i Kristina kyrka, fullsatt, hög stämning och musikaliskt högklassigt framträdande av tre körer och oktetten Blåslaget.

Det går inte med ord att beskriva den känsla och glädje jag upplevde när musiken bars fram i detta tempel med sin fantastiska akustik.

Kunde inte låta bli att fundera på varför denna kyrka med sina tillgångar aldrig kommer på tal när frågan om kulturhus i Sala diskuteras.

Det är ju inte längre tal om

att enbart sakral musik ska förekommer i kyrkor, om nu profan musik skulle ses som ett hinder för konserter i kyrkan.

Söndagskonserten visade med önskvärd tydlighet att vi Salabor vill höra och accepterar all kvalitativt framförd musik. Som

medlem i Svenska kyrkan upplåter jag gärna vårt kyrkorum till sådant som ger alla lyssnare förhöjd livskvalitet.

Så hör och ser jag på lokal-tv att majoriteten i Sala nu planerar ett kulturhus för åtskilliga miljarder av våra skattepengar. Det går inte jag med på!

Mina skattepengar ska gå till nödvändiga behov, som alla känner till, nämligen vård, skola och omsorg! Pengar att öka tillgängligheten inom Sala behövs också.

Använd och nyttja de tillgångar som finns i dag, släpp på prestigen att skrivas in i historien som den som skapat ett stort kulturhus i Sala.

Jag tror att historieskrivningen blir sannare om vi ser till vad vi har och inte enbart vill skapa något stort och märkvärdigt för skapandets egen skull.

Musikälskare, Sala

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons