Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Konsertsal, när?

Annons

När ska Sala få en konsertsal värd namnet? Frågan har varit aktuell i flera år, men än finns inget svar. Flera förslag till lösningar har presenterats för politikerna, men ingenting händer.

Sala jazzklubb presenterade

för ett par år sedan ett arkitektförslag på hur en konsertsal skulle kunna byggas i kvarteret Täljstenen. Förslaget mottogs positivt av kommunalrådet Carola Gunnarsson (C) och kommunchefen Jan-Olov Friman. Men sedan hände inget mer.

I stället började man omedelbart att bygga om kaféet i Täljstenen, och därmed försvann möjligheten att förverkliga jazzklubbens förslag. Något vettigt svar från politikerna varför inte jazzklubbens förslag var möjligt kom aldrig.

Jazzklubben har därefter tillskrivit kommunledningen på nytt med frågan varför inget händer. Det enda svar som kommit är en kortfattad skrivelse från förra kanslichefen Maria Ek. Hon hade av allt att döma hittat jazzklubbens skrivelse när hon rensade skrivbordet och började en ny tjänst i Västerås.

I svaret sägs att frågan bereds och hon ser med tillförsikt fram emot att frågan löses. Så vitt jag förstår kan beredning av en fråga pågå i princip hur länge som helst och det är tydligen vad som sker i Sala kommun.

Om knappt två månader har vi val till kommuner, landsting och riksdag. Jag tycker det är dags för frontfigurerna i samtliga partier som ställer upp i kommunvalet i Sala att i klartext tala om var ni står i denna viktiga fråga. När kan Salaborna få en konsertsal som tillgodoser behoven för olika musikgenrer och övrigt kulturliv i Sala?

Sala har ett mycket rikt musik- och kulturliv. Vi är många som jobbar ideellt för att erbjuda Salaborna god underhållning i olika former, men vad vi alla saknar är en konsertsal med plats för 150-200 personer.

Som sagt, det är dags för er politiker att tala klarspråk. Hur viktig är frågan för er med en konsertlokal i Sala? Är ni beredda att starta en process som leder till att en byggnation, alternativt ombyggnad av befintlig lokal, kan ske under kommande mandatperiod?

Ge väljarna ett tydligt svar, och gör det nu! Före valet!

Ordförande, Sala jazzklubb

Kent Karlsson

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons