Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Konsertsal, var?

Annons

Det är tydligt att det är brist på lokaler för kultur och sport i Sala. Frågan om en konsertlokal kommer ofta fram. Går det inte att anpassa Kungsängsgymnasiets aula för detta ändamål?

Där finns det en stor scen, gott om åhörarplatser och utrymmen under/bakom scenen? Sala Folkets park kanske också kan vara ett alternativ, med sina också stora utrymmen.

Hur lyckades eldsjälarna på Rockland att skapa en mötesplats för rock- och bluesfans?

Även idrotten har brist på

lokaler. Det är flera föreningar

som behöver de stora hallarna som finns i Lärkhallen och Idrottshallen, inte bara för matcher utan även för att kunna bedriva matchliknande övningar.

Salbergahallen fungerar ibland som ett alternativ för träning, men eventuellt blir den en ren gymnastikhall utan utrymme för annan idrott. Och om det är svårt att få halltid i Idrottshallen, så blir det troligtvis ändå svårare om innebandyn får sköta driften.

Innebandyn har förmodligen tillräckligt med utövare för att fylla all ledig tid i hallen och önskar säkert att de skulle få göra det. Men det finns flera idrottsutövare som vill ha plats för

publik på sina hemmamatcher.

Jag föreslår att kommunen

avsätter medel så att Sala jazzklubb får möjlighet att själv

undersöka och räkna på eventuella alternativ. Samt att kommunen låter bygga en innebandyhall i anslutning till Kungsängsgymnasiet, som då skulle kunna ha den innebandyprofil som så många efterfrågar.

Kultur- och idrottsutövare, Sala

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons