Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Låt fler tåg börja gå

Annons

Förra året gav kommunerna och landstinget i Uppsala län ett uppdrag till Upplands Lokaltrafik. Antalet resande med kollektivtrafiken skulle fördubblas till år 2020. Det var ett alldeles utmärkt uppdrag.

Kollektivtrafiken har en rad fördelar, bland annat miljömässigt överlägset, trafiksäkerhetsmässigt överlägset och i allmänhet väsentligt billigare än att åka bil.

Det som förvånar och stör oss är att den borgerliga landstingsledningen samtidigt kraftfullt har försvårat för dem som bor i Heby, Morgongåva och andra orter i kommunen att åka tåg.

Med bra kollektivtrafik kan människor bo där de vill och ändå ta sig till arbete, studier och fritidsaktiviteter.

Sverige måste byggas om och byggas ihop för att klara framtidens utmaningar. Inte minst måste transportsystemets klimatpåverkan brytas. Därför är det viktigt att satsa på utökad och förbättrad kollektivtrafik och att på alla sätt stödja kollektivt resande.

På många platser i vårt län har förutsättningarna för att åka tåg eller buss blivit riktigt bra. På andra är det sämre ställt, och den del av länet som drabbats hårdast är Heby kommun.

Från december 2010 stannar endast fyra dubbelturer i Heby och Morgongåva – och till råga på allt är inte tiderna anpassade till arbetspendlarnas behov. Och av helgtrafiken finns inget kvar.

Vi är naturligtvis fullt medvetna om att Heby är en liten kommun, och att Hebybornas resande i begränsad omfattning kan bidra till att uppfylla det fördubblingsmål som vi är överens om.

Men det får ju självfallet inte innebära att de boende inte ges rimliga förutsättningar att resa med tåg.

Socialdemokraterna i landstinget har tillsammans med Miljöpartiet och Vänsterpartiet i en rad sammanhang arbetat för en utökad tågtrafik och ett enkelt biljettsystem med låga priser.

I dag har vi inte en tågtrafik värd namnet mellan Sala/Heby och Uppsala. När det blev känt att SJ drog ner antalet turer fanns en möjlighet att köpa till fler dubbelturer. Kostnaden var 400 000 kronor per dubbeltur. Vi föreslog därför att landstinget skulle köpa till två dubbelturer för att upprätthålla de allra viktigaste pendlingsturerna.

Våra partikamrater i Uppsala

kommun föreslog samtidigt att kommunen skulle köpa till ytterligare en dubbeltur. Det hade varit naturligt att Heby kommun hade kompletterat med ytterligare en. Tyvärr sa den borgerliga majoriteten i landstinget nej till förslaget.

Förutsättningarna att åka tåg till och från orter i Heby kommun har dessutom försvårats av att det inte längre möjligt att resa med både tåg och buss på samma kort.

Det innebär att många behöver två kort för att arbets-/studiependla på det snabbaste sättet. Tåg kanske fungerar i ena riktningen medan bussen är nödvändig i andra riktningen. Ska vi lyckas upprätthålla det kollektiva resandet, och också utöka det radikalt, så måste det vara enkelt och billigt att resa. Ett kort ska räcka.

Valfrihet brukar borgarna värna om, men i detta fall är de inte beredda att skjuta till pengar för att få till stånd biljettsamverkan mellan tåg och buss.

Vi socialdemokrater har hela tiden hävdat att ett kort ska räcka för att fritt kunna välja mellan tåg och buss för resanden mellan Sala/Heby och Uppsala.

Carina Schön (S)

Oppositionsråd, Heby kommun

Börje Wennberg (S) Oppositionslandstingsråd i Uppsala län

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons