Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Låt föräldrar välja!

Annons

Tyvärr, småbarnsföräldrar!

Salas nya majoritet aviserar i Sala Allehanda (20/12) att man tänker avveckla vårdnadsbidraget, som varit möjligt att söka för föräldrar för att tillbringa mer tid med de minsta barnen i ett-tre års ålder.

Vi kristdemokrater i Sala kommun beklagar detta – vi hade gärna sett att de 21 barn, enligt samma artikel, och flera därtill hade fått en, om än liten, valfrihet i barnomsorgen.

Under den tid då alliansen

regerade lovade dåvarande opposition, Socialdemokraterna och Vänsterpartiet, att ta bort vårdnadsbidraget fortast möjligt om det blev maktskifte i Sala kommun. Därvidlag råder inga tveksamheter.

Däremot kan man stilla undra hur Salas Bästa som nu ingår i regerande konstellation resonerar. Partiet vill underlätta företagsamhet, och så undanröjer det en sådan möjlighet som vårdnadsbidraget kunde vara för enskilda

att på egen hand eller tillsammans med andra utöva egen företagsamhet på hel- eller deltid för egna och andras barn?

Är det bara vissa företagsidéer

som ska utvecklas för att etableras i Sala kommun? Vem/vilka ska göra det urvalet? Man kan gissa sig till svaret i ovan nämnda artikel.

Vi kristdemokrater att driva våra hjärtefrågor: Hur tar vi vara på människors goda krafter och vilja att påverka omvärlden? Hur kan vi möjliggöra för människor att förverkliga sina idéer och drömmar? Vad behövs för att Sala kommun ska bli en livskraftig och expanderande kommun?

Vi arbetar tillsammans med

alliansen i opposition för att driva politik som gynnar hela Sala kommun.

Gruppledare i Sala kommun

Rolf Nordström (KD)

Ersättare i skolnämnden

Eva Axelsson (KD)

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons