Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Låt skolan leva!

Annons

”Färre elever ett hot mot högstadium”, stod det i en rubrik på Sala Allehandas förstasida (28/1).

Är det dags igen? Min fråga är: Hur tänker dagens politiska majoritet i skolnämnden i frågan om att flytta elever och stänga ett högstadium? Jag väntade hela helgen på att måndagens tidning skulle komma för att få läsa om hur majoritets politikerna i nämnde ställer sig i frågan. Men inget stod i tidningen.

Förra gången frågan om förflyttningar av elever och stängningar av skolor var på tapeten vill jag minnas att de som då satt i opposition var emot att stänga skolor. Jag hoppas att ståndpunkterna lever kvar, även efter ett val.

Siffrorna som förvaltningen

nu tar fram är inte nya. Hur elevunderlaget se ut på högstadiet 2011 har varit känt länge och Sala kommun har alltid svängningar i elevunderlaget. Satsa på barnen, de är vår framtid!

Det är oerhört viktigt för hela Västerfärnebo med omnejd att vi har vår skola och våra ungdomar här. Annars dör vår landsbygd i den delen av kommunen. Vad blir kvar – Västerfärnebo AIK, Café Valvet, Svartådalen, Sätra IF, Musiken som verktyg, Svenska kyrkans ungdomsarbete, Kristen gemenskaps ungdomsarbete?

Vill människor bo kvar och kanske ännu viktigare flytta in? Tänk helhet och nytt!

Förälder på Hedens skola, Salbohed

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons