Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Lita på telefonråd?

Annons

Kan man lita på sjukvårdsupplysningen, dit man ska ringa för att få råd när det gäller olika krämpor? Jag gör det inte.

Anledningen är att upplysningen vid två tillfällen gav helt fel råd. I det ena fallet gällde det min sambo, i det andra fallet en nära släkting.

Min sambo fick njursvikt en natt. När jag kontaktade sjukvårdsupplysningen svarade sköterskan att vi kunde vänta tills vårdcentralen öppnade, en väntan på fem timmar.

Den läkare som vi då fick kontakt med på vårdcentralen ifrågasatte starkt varför vi inte åkte till Västeråsakuten på natten. Min sambo hade i värsta fall kunnat avlida, nu gick det bra.

I det andra fallet kontaktades upplysningen två gånger på grund av att min släkting inte tyckte att det stämde det sköterskan sade, nämligen att hon kunde fortsätta ta den medicin hon tog mot en förmodad infektion.

Hon tyckte att hon fick en biverkning och när hon sedan studerade bipacksedeln upptäckte hon att den biverkning hon hade kunde vara livshotande.

Hon blev av naturliga skäl livrädd och ringde ånyo till upplysningen och då blev det helt plötsligt akut resa till Västerås.

Sköterskan som satt och tog emot hade inte en aning om att denna medicin kunde ge denna biverkning.

Därför varnar jag alla som

ringer till upplysningen: Kolla upp, tro inte blint att de har rätt, är ni det minsta osäkra på vad de ger för råd, åk in till en akut.

Man ska också i större utsträckning anmäla fel som begås, det görs tyvärr allt för sällan.

Det kan ju gälla liv eller död.

B. Fastlund, Sala

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons