Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Många trafikskyltar

Annons

Häromdagen (1/3) fick jag ett brev där tekniska nämnden i Sala avslår mitt förslag att döpa om Ringgatans hela sträckning från huvudled till vanlig stadsgata med motiveringen att det kan vänta tills hela ombyggnaden är klar.

Jag förstår att bilisterna inte riktigt vet på vilken gatutyp de kör på och då tar man gatan som huvudled, trots alla extraskyltar. Förlåt men jag begriper inte hur ni tänker.

I stället ska Väsbygatans hastighet höjas till 60 kilometer i timmen bitvis, vilket jag inte begriper alls. Där finns flera firmautfarter, en mycket knepig bensinstationsutfart/infart, där det dessutom ofta är köer. Sedan kommer en korsning med stoppskyltar som många inte bryr sig om.

Vi kanske borde installera samma stoppsystem som tågen har i våra bilar också. Varje gång vi kommer till en stoppskylt så stannar bilen automatiskt. Det är inte svårt med dagens elektronik, en sändare före skylten stänger motorn och bromsar bilen.

Lite senare kommer brandstationen med ganska många utryckningar och därefter kommer nästa röriga korsning, 60 genom den. Lycka till. Men sedan ska det bli 40 förbi järnvägsstationen, men hur fort får vi sedan köra förbi ambulansen? Vidare kommer en järnvägskorsning till med en massa ljussignaler åt alla håll.

Jag börjar undra om jag inte ska köpa aktier i firman som gör trafikskyltar. Det kommer att gå åt mängder på Väsbygatan upp och ner.

Det finns viktigare saker i trafiken att lägga pengarna på än att göra om Väsbygatan. Spar de pengarna till att förbättra snöröjningen nästa säsong i stället!

Vi behöver ett långsiktigt trafiksäkerhetsarbete i Sala kommun där vi får tillbaka hänsyn och förståelse för alla sorters trafikanter. Börja med skolorna!

Eric Thorsell, Kumla kyrkby

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons