Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Mycket görs i Sala

Annons

Sala är en typisk småföretagarkommun, det finns 640 landsbygdsföretagare som är LRF:are och minst lika många företag till både i staden och på landsbygden. Sala är en av länets bästa kommuner per invånare på att starta nya företag.

Sala använder större del av projektpengar från landsbygdsprogrammet och Leader Neda än vad resten av länet och området gör. Länsstyrelsen och Neda är imponerade av vårt arbete.

Fördelen med Företagarcentrum är att vi kan vara projektägare och på det viset öka upp insatta pengar från kommunen med EU-pengar.

Mycket av detta beror på det som gjort av Företagarcentrum resurser för landsbygdsutveckling och företagsrådgivningen, det är roligt att rådgivning är mycket efterfrågad.

Etablering av nya företag till kommunen är alltid en fråga som bollas mellan Företagarcentrunm och kommunchefen och i slutändan blir även politikerna informerade och delaktiga.

Nyetableringen av gallerian har varit jättepositiv för Salas handel. Till och med politiker i Enköping är avundsjuka på Sala centrum med alla fina små butiker och caféer/matställen.

Sala har många duktiga

företagare. Tätorten utvecklades otroligt på 60-talet med Ivar Öhman som kommunalråd, till exempel hela Åkraområdet

med 770 bostäder, nytt vattentorn och bra vatten från Knipkällan.

Dom senaste 40 åren har Fridhem, Nybro och Mamre blivit stora industriområden, bostadsområdena Dalhem, Skuggan, Persdal, Anfarten, Ängshöjden har byggts, likaså Lärkbacksskolan och Ängshagenskolan, nytt badhus, bibliotek, Kaplanen samt många nya hus i centrum i stil med dom som bevarats.

Det har anlagts fjärrvärme, reningsverket har byggts ut i olika steg sedan kommunen bildades för 40 år sedan. Sjukhuset, vårdcentralen och tingshuset fanns inte då.

Det glömmer de som skriver i insändare att inget hänt de senaste 40-50 åren i Sala.

Jag är stolt att få vara

företagare och levt hela mitt liv i Sala. Jag hoppas utvecklingen med många nya företag som startar fortsätter, samt att vi får hit en hel del nyetableringar utifrån.

Jag hoppas att vi i Sala centrum kan få i gång ett projekt där gallerian och Svensk Handel och Företagarcentrum samarbetar och söker pengar ur ESF (Europeiska socialfonden) för att utveckla centrum mer.

Jag hoppas även att landsbygdsföretagen fortsätter att utvecklas med både jord och skog som bas men också inom till

exempel turism och energi.

Det är viktigt att utvecklingen sker i hela Sala kommun med alla våra små tätorter och byar.

Ordförande i Företagarcentrum i Sala

Sture Johansson

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons