Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nej till varg i Sala

Annons

Naturvårdsverket och forskarna anser att Sala är en bra plats att plantera ut varg på. I och med att acceptansen för varg minskar i kvadrat med avståndet till dem som bestämmer är det en valfråga i allra högsta grad.

Ju närmare inpå knutarna man har vargen ju mer inser man att det inte går att leva ett normalt liv som människa där de finns. Därför kräver jag ett svar före valet hur våra politiker i Sala ställer sig till vargen.

Med tanke på att det är mellan 4-5 miljoner svenskar som kontinuerligt vistas i skog och mark för att plocka svamp, bär promenera, jaga eller

arbeta så kan man räkna ut hur situationen inom kort kommer att utveckla sig när vargen etablerar sig i det välbefolkade Mälardalen. Det är inte bara jägarna som drabbas utan större delen av svenska folket.

Vargen sprider dvärgbandmask, rabies och mördarfästingen som finns i Ryssland men inte här än. Som tur är har Jordbruksverket satt ner foten och kräver karantän innan vargar importeras.

Jag kräver att våra politiker tar ställning för eller emot varg och meddelar kommunens väljare sin inställning före valet.

Tänker våra lokala politiker att stillasittande acceptera inplantering eller blir det aktivt motstånd?

Just denna fråga kommer troligen att avgöra hela valet på samma sätt som förra valet, då det är mycket jämt mellan blocken.

och vi är redan många, Sala

Inget besked, ingen röst

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons