Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nog med kandidater

Annons

Nu tycker jag att vi måste göra våra röster hörda. Jag vill i alla fall göra min röst hörd. Jag känner ett stort missnöje med kyrkorådets arbete i Västerfärnebo-Fläckebo församling.

Kyrkorådet är församlingens styrelse. Men det är inte hela församlingens vilja som kyrkorådet jobbar med just nu. Kyrkorådet går sin egen väg och har inte sin församling med sig. Det är ett urval personer i kyrkorådet som driver igenom sin vilja.

Vi har en prästtjänst att tillsätta när Leif Östborg till stor saknad går i pension. Vi har redan en trevlig, kompetent och väl insatt person, Mikael Nordin.

Församlingen gillar honom och all personal tycks stå bakom honom. Men ändå vill kyrkorådet inte lämna över prästtjänsten till honom. Är det på det personliga planet som kyrkorådet ska sköta sina åtaganden?

Tjänsten har legat ute för alla att söka. Vi har haft två kandidater och den ena har dragit tillbaka sin ansökan.

Nu är det Mikael Nordins tjänst, tror man. För han var den andra sökande. Nej, då vill kyrkorådet annonsera ut tjänsten igen. Men varför?

Av ekonomiska skäl bör man se till att göra så få utsvävningar som möjligt. Ekonomin är viktig, och just nu när det är svåra tider.

Personalkostnader är en tung post i budgeten. Jag vet att det framkommit förslag på att ha Mikael Nordin och låta Leif Östborg vikariera vid behov.

Ett utmärkt förslag tycker i alla fall jag. Men frågan kvarstår: Duger inte Mikael Nordin åt kyrkorådet? Varför begriper ingen.

Jag är i kyrkan nästan varje söndag. Jag har sett Mikael Nordin jobba. Han är hängiven, glad och gemytlig person.

Och han tar sitt arbete på allra högsta allvar. Kanske det är en faktor att vår präst är troende.

Han har stort inflytande i ungdomsverksamheten och gör ett fantastiskt jobb. Han och många andra.

Alla ungdomar vill ha Mikael. Deras röster är lika viktiga i denna fråga. De är ju vår framtid.

Eller grundar sig allt på gamla seder och bruk?

Här ute på landet är det svårt att bli en av de andra. Jag vet personer som bott här i hela sitt vuxna liv och inte kommit in i gemenskapen. Själv har jag bara bott här i elva år, så jag vet vad jag pratar om.

Jag blir både trött, arg och ledsen, när jag får höra att kyrkorådet inte jobbar för sin församling, utan har valt en egen väg och ett eget intresse att driva igenom sina sakfrågor.

Låt Mikael Nordin efterträda Leif Östborg och bli vår nya kyrkoherde!

SörGärdsbo

Carina Hildingsson

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons