Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nordström: Det var inte bättre förr

Annons

Papperstidningen är fortsatt enormt viktig. Men i dag är Sala Allehanda en redaktion som levererar journalistik dygnet runt i alla kanaler. Det är en fantastisk utveckling, skriver Daniel Nordström, chefredaktör och ansvarig utgivare.

Tyvärr är det inte ovanligt att tidigare chefredaktörer påstår att det var bättre förr och mellan raderna vill säga att det var så mycket bättre på deras tid. Jag noterar att du är en av dessa.

Läs ockå: Kent Karlsson: Hur har SA blivit bättre?

Det är inte ovanligt att jag förvånas över tidigare redaktörers mer eller mindre totala avsaknad av omvärldsanalys. Det är som om en del tidigare redaktörer tycks tro att tiden stått stilla och att den enda journalistik som riktigt räknas är den som publiceras i papperstidningen.

Det sker stora förändringar i medieanvändandet och de sker med en enorm hastighet. Den digitala revolutionen är ingenting emot den mobila revolutionen. Jag tror inte att det har gått dig obemärkt förbi. I dag är Sala Allehanda en redaktion som levererar journalistik dygnet runt i alla kanaler. Det är en fantastisk utveckling.

Papperstidningen är fortsatt enormt viktig och jag har stor respekt för alla läsare som föredrar att konsumera sina nyheter via den. De ska fortsatt ha en bra tidning. Samtidigt är det en nödvändighet att vi hela tiden utvecklas i våra digitala kanaler. Sala Allehanda har i dag en sajt som är bemannad dygnet runt och sänder tv live som en del i vardagen. Du påstår att vi inte bevakat julcupen. Det är fel. Här är till exempel ett större reportage om julcupen: [+] Hetsig bronsfajt i Julcupen

Du frågar om jag på ett enkelt sätt kan förklara för läsarna hur Sala Allehanda har blivit bättre lokalt.

Ja, det kan jag.

Förklaringen bakom förbättringen är vår redaktionella omorganisation. Tidigare ägnade sig reportrarna åt att både planera tidningen och att göra utlägg på sajten. I dag kan de helt och hållet ägna sig åt journalistiken, eftersom vi byggt en gemensam nyhetsdesk och printenhet i Västerås. Det ger större möjlighet för reportrarna att fördjupa sig i journalistiken. Det ger också resultat. Jag är enormt stolt över vår duktiga redaktion i Sala. Den gör dagligen ett fantastiskt jobb, dygnet runt.

Tiderna har förändrats sedan du var chefredaktör. Jag har en känsla av att du mer stör dig över det än över den redaktionella utvecklingen. Utvecklingen kan ingen av oss stoppa. Jag skulle inte heller vilja stoppa den, för den öppnar fantastiska möjligheter för journalistiken och det demokratiska samhället i stort.

Slutligen vill jag säga att det inte var bättre förr. Det var bara förr.

De förändringar som görs på Sala Allehanda och den utveckling som sker i alla publiceringskanaler ser jag som helt nödvändiga och avgörande för att tidningen ska fortsatt vara stark – oavsett publiceringsform – även i framtiden.

Daniel Nordström, Chefredaktör och ansvarig utgivare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons