Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Pappa ojämlik

Annons

Varför ska föräldrar ha

gemensam vårdnad om barnen när de har separerat? Det fungerar ju inte i alla fall.

Det är ändå den föräldern som barnet är skrivet hos som kan bestämma och fatta samtliga beslut rörande barnen utan att behöva bry sig om vad den andra föräldern tycker.

Vi vill ju att det ska vara ett jämlikt samhälle, där kvinnor ska ha samma rättigheter och möjligheter som männen – men det är inte många som tänker på hur ojämlikt det är för männen efter en separation.

Oftast så står barnet skrivet hos mamman även om barnet bor varannan vecka hos föräldrarna, och då har pappan inga rättigheter alls att vara med och bestämma om sitt barn.

Jag vill ge ett exempel på detta: Mamman vill byta dagis för att hon tycker att det tar för lång tid att gå en promenad på cirka 15 minuter varje morgon, pappan tycker att det är fel att barnet ska behöva byta miljö eftersom barnet varit på samma dagis i två år och trivs bra både i barngruppen och med personalen.

Trots det kan mamman göra som hon vill, på familjerätten säger man att mamman kan byta dagis hur många gånger som helst utan att pappan kan göra något och man säger också att det inte är något problem för små barn eftersom, de anpassar sig så lätt.

Pappan fick också rådet att se till att rösta rätt i valet. Så nu undrar jag: Vilka partier som tänker arbeta för jämlikhet för båda föräldrarna vid en separation?

Barnens bästa i första hand, Ransta

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons