Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Rätt plats för handel

Annons

Nej då, ”Mån om nyetableringar” (22/10), Per-Olov Rapp (S) och övriga i den nya majoriteten är inte emot nyetableringar, vilket säkert de flesta redan förstått.

Att man efter mer än tio års diskussioner i dagarna vill ta beslut om att göra Silvervallen till ett nytt handelsområde har fått oss att reagera. Att låsa fast sig på detta område gör att man i en framtid inte kan expandera.

Därför har vi i Salas bästa, som insändaren mest riktar sig mot, långt tidigare än valet sagt att kommunen bör peka ut Fridhem som den platsen där större handelsetableringar ska ske, vilket även den handelsutredning som gjordes 2006 kom fram till.

Fridhem är trafikorienterat och syns bra från riksvägarna 56/72, vilket gör att även Heby per automatik blir ett bra upptagningsområde. Att bostäder på Silvervallen skulle hamna för nära järnvägen låter märkligt, i synnerhet som det redan byggda huset invid brandstationen ligger inom samma avstånd liksom planerna för bostäder på Mamre.

Att anklaga oss för att hindra etableringar är att göra det väldigt simpelt och låter nästan, precis som insändarskribenten beskyller oss för, som ett påhopp.

Vi vill självklart ha etableringar, men då på samma ställe. Handel föder handel och det gynnar alla som etablerar sig. Vi vill inte ha ett Sala där bilföretag till exempel måste bygga vid Josefsdal för att anvisade tomter på Fridhem inte varit avsedda för just bilhandel, vilket har skett.

Vi vill att externhandeln förläggs till ett ställe och att – givetvis – centrum fortsätter utvecklas. Kan Sala fånga upp handeln totalt, kommer det gynna även ”Mån om nyetableringar” på sikt.

Magnus Eriksson (SBÄ), Grällsta

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons