Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Rättvist missnöje

Annons

Svar på insändare från Jenny, Sala - ”Trångt – men inte för alla föreningar”.

Jag börjar med att gratulera Sala Gymnastikförening till succén med zumba.

Sedan vill jag kommentera några missförstånd som framkommer i artikeln.

- Puls Aerobics är ingen förening! Puls aerobics är en del av kultur- och fritidsförvaltningens verksamhet på samma sätt som RIK-skola, Ungdomslokal, bibliotek, simhall, m m. Här finns alltså kopplingen till simhallen; kommunen kan själv avgöra vad som ska ingå i priset för att delta i dess verksamheter.

- Det är Räddningstjänsten som beslutar om hur många personer som får befinna sig i en lokal samtidigt. När beslutet tas utgår man från brandsäkerhet, utrymningsvägar o s v. Det är alltså av omtanke om besökarna som man beslutar hur många personer lokalen rymmer. Det är inte för att ställa till besvär för föreningarna.

- All kommunal verksamhet, inklusive Puls Aerobics, är skattefinansierad, även om den verksamheten under 2010 finansierade sig själv genom intäkter.

- Alla föreningar i Sala kommun, som ligger inom kultur- och fritidsförvaltningens ansvarsområde, subventioneras via skattemedel. När det gäller fritidsföreningarna är det barn- och ungdomsverksamheten - 4 – 20 år - kommunen stöder. I budgeten för 2011 finn 8,5 miljoner budgeterat till föreningsstöd. Stödet följer i princip statens riktlinjer och jag vill hävda att det är rättvist.

- Jag medger att trängseln i Salas idrottshallar är svår. Att inte bara Sala Gymnastikförening, utan snart sagt alla andra föreningar, har problem att få tilldelade tider att räcka till den verksamhet man önskar bedriva. Detta är beklagligt, men för närvarande har vi de hallar vi har och rättvisan i det hela är möjligen att nästan alla är missnöjda. Om det är någon förening som kan sägas vara någorlunda lyckligt lottad när det gäller halltider är det Sala gymnastikförening, som har hela Salbergahallen till sitt förfogande för att bedriva sin mycket viktiga barn- och ungdomsverksamhet. En verksamhet som förtjänar all respekt och som föreningen ska vara stolt över.

- För den som inte känner till det politiska beslut som gäller prioriteringen av halltider, följer det nedan:

o Samtliga idrottsföreningars ungdomsverksamhet. Vid fördelning av tider tas hänsyn till pågående säsong

o Kultur- och fritidsförvaltningens hälsofrämjande verksamhet

o Samtliga idrottsföreningar med representationslag i av Riksidrottsförbundet sanktionerad verksamhet

o Övriga

Kultur- och fritidschef

Curt Hellman

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons