Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Recept för höjd skatt

Annons

På Dialog läste jag Marcus Anderssons (SBÄ) insändare att Salas bästa inte är skattehöjare utan ville ha förändring och utveckling så att Sala kommun ska gå bättre.

Dessutom vill partiet samarbeta med alla andra, utom vissa som man inte riktigt vill samarbeta med. Bra argument.

Lite ödmjukhet skadar aldrig. Man kan inte vara vän med alla men umgås professionellt måste man annars blir det onödiga personmotsättningar.

Dessutom kommer Salas bästa att bli skattehöjare – för med det program partiet har gått ihop med vänstergruppen om blir det dyrt. Bara att bygga en ny multimedia- och konsertlokal kommer att kosta minst 1 miljon kronor om året bara i drift och underhåll, plus lönekostnader.

Det finns ingen kommun som fått sina konsert- eller museilokaler att gå runt – de kostar hemska summor varje år. Vi behöver bara fråga Uppsala med sitt skrytbygge som i folkmun kallas

Forsmark 4, eller läsa hur ofta det står i VLT att Västerås konserthus är nära haveri.

När man arrangerar riktigt bra konserter i Sala fyller man knappt lokalerna i dag och då till vettiga inträdespriser. En biljett till en konsert i ett nybygge kommer aldrig att ligga under 500 kronor.

Hur många Salafamiljer är beredda att lägga ut en tusenlapp i månaden eller mer på musik eller bio? Jag är ingen kulturhatare, men kanske lite realist.

Bygg gärna en konsertsal, men på ett villkor: Sala kommun ska bara ha 10 procent av totalansvaret. Det finns alldeles för många vällovliga projekt som kommunen gått i borgen för och som den fem år senare, när första lånen ska amorteras, fått ta över hela ansvaret för.

Om vi nu måste ha en bättre musiklokal så rusta hellre upp Kungsängsskolans aula eller gör en överenskommelse med någon av kyrkorna i staden.

Sala kommun har i mina ögon mycket viktigare utgifter framför sig än en konsertlokal. Vi har gott om äldre som behöver ses om och massor av barn som inte mår helt perfekt.

Förresten, en sista kommentar och ta det som ett gott råd: Ger man sig in i politiken får man inte göra ett enda misstag. Varenda sak man gör blir synad ända in i pressvecken på kalsongerna. Jag vet.

Eric Thorsell, Sala

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons