Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

(S)kattehöjarna

Annons

Inför valet 1994 gick Socialdemokraternas partisekreterare ut i media och förklarade att partiet endast hade som avsikt att höja skatten med 3,7 miljarder kronor om de vann valet, vilket de också gjorde.

I efterhand kan vi konstatera att skatten egentligen höjdes med 70 miljarder kronor för skattebetalarna.

Nu 16 år senare säger samma person fast i rollen som partiledare för S att hon tillsammans med Lars Ohly, Maria Wetterstrand och Peter Eriksson avser att höja skatten med 18 miljarder kronor för svenska folket om de vinner valet. Blickar vi bakåt så stämde inte Socialdemokraternas vallöfte vid valet 1994 om endast 3,7 miljarder i höjdskatt.

Samtidigt har S i Sala genom deras företrädare verkat för att höja kommunskatten till 23 kronor per intjänad hundralapp. Vad blir då en nationell skattehöjning plus en höjd skatt i kommunen

plus landstingsskatten om de rödgröna vinner valet? Jo, mindre pengar kvar att röra sig med för alla.

Allt från den nyexaminerade

studenten, butiksbiträdet på Coop, läraren på Vallaskolan

eller sjuksköterskan kommer få mindre pengar kvar att röra sig med.

Under mandatperioden har Sala likväl övriga landet och resten av världen upplevt vår tids största ekonomiska kris men ändå har Sverige varit ett av de länder i världen som har klarat sig bäst under krisen och Salaborna har under samma period fått mer kvar i plånboken att röra sig med.

En skattehöjning ska inte ske genom ideologisk övertygelse. Att höja skatten är aldrig okej om det inte är ytterst nödvändigt.

Varje skattekrona bör och ska alltid behandlas med omsorg, respekt och användas effektivt av våra folkvalda till de som betalar skatten, nämligen du och jag.

Kommunfullmäktigekandidat, Sala

Andreas Österberg (M)

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons