Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Så föräldrar kör!

Annons

Att bilar kör in på lärarparkeringen på Vallaskolan i Sala har jag skrivit om tidigare. På det hela taget har det blivit mycket bättre senaste halvåret.

Men, och det är ett stort men: Nu när det är mörkt, snöigt och halt skjutsar jag min dotter till skolan och ser fortfarande föräldrar, och även mor- och farföräldrar, som tydligen antingen är trögtänkta eller struntar i trafikskyltar eller inte begriper trafikskyltar. På bara en vecka har jag sett:

n Lite sent en morgon (kring 08.10) när jag släppte av min dotter utanför parkeringen kom en bil körande i – jag lovar – 40-50 km/tim rätt in och körde fram ända fram till grinden. Jag höll på att skriva ”idiot”, men jag kan väl kalla det ”icke omdömesgill” för att vara snäll.

n Jag hämtade dottern en fredag 13.00. Vi var många bilar som stod utanför parkeringen och väntade så det var ganska trångt. Inifrån parkeringen kom då en bil – och det stod snart klart för föraren att han inte skulle komma fram.

Vad gjorde han då? Jo, han genade tvärsöver den snöbeklädda gräsmattan där barnen går. Jag trodde inte mina ögon.

Av åldern att döma var föräldrarna i bilen inte så orkeslösa att de inte som de flesta andra kunde parkera utanför.

Jag hoppas att några läser denna insändare och hjälper till att informera om detta problem. Snart händer en olycka med något barn – och det vill väl ingen, inte ens de som inte orkar gå några ynka meter.

Ett annat förslag är att Vallaskolan kunde ställa någon person till förfogande mellan 07.45-08.15 vid infarten till parkeringen och där helt sonika stoppa ”de laglösa”. På det viset kanske de lär sig.

med dotter i trean, Sala

Björn Johansson,

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons