Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Salafestival för alla

Annons

Skärpning, allianspolitiker (7/3)! Samtidigt som några kreativa entreprenörer går ihop och kraftsamlar för att göra centrum mer levande och stan mer attraktiv så klagar ni över att kommunen går in och ekonomiskt stöder medverkan av artister på Salafestivalen.

Salafestivalen är ett allmänintresse och gynnar alla i Sala. Många arbetar för festivalen på ideell grund. Programmet är gediget och omfattar många olika aktiviteter för alla åldersgrupper under fem dagar i juli. Sala kommun bidrar med att få hit musikaliska dragplåster.

Det finns klara regler på hur stödet ska utbetalas och säker kontroll finns på att enskilda företag inte direktstöds samt att eventuellt överskott på redovisad budget fonderas på Företagscentrum inför kommande festivaler.

I dag sponsrar Sala kommun Gomorron Sala utan några som helst protester hittills, varken från mig eller nuvarande oppositionsledare, tvärtom vi ser det som ett positivt inslag för att öka kontaktytan mellan företagare och samhället i Sala.

Liknande arrangemang finns runt om i Sverige. Det är beklagligt att en sur och gnällig opposition förstör glädjen och nöjet att något nytt händer i vardagslunken. Drar mig till minnes några kloka ord av Alf Henriksson: ”Retar du upp dig på ting som är små så är du väl inte större än så”.

Ordförande kommunstyrelsen, Sala

Per-Olov Rapp (S)

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons